Ilmoitus tutkimustuloksesta

Toisinaan sairauden/vaivan lopullisen diagnoosin varmistuminen saattaa vaatia useita tutkimuksia, joiden avulla voidaan sulkea pois joitain oireisiin viittaavia sairauksia. Alla olevalla lomakkeella kerätään tietoa suursnautsereille tehdyistä tutkimuksista, jotka eivät ole selittäneet syytä koiran oireiluun eli koiran tutkimustulos on ollut normaali/negatiivinen. 

Ilmoituksen voi tehdä myös anonyyminä antamatta koiran ja omistajan yksilöintitietoja. Jotta annetut tiedot tukisivat mahdollisimman hyvin jalostusta, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni suursnautserin omistaja antaisi julkaista koiransa tiedot.

Rotujärjestö ei saa käyttöönsä muita terveystutkimustuloksia kuin Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä yleisesti julkaistut terveystiedot. Tästä syystä rodun kokonaisvaltaisen terveystilanteen kartoittaminen on täysin riippuvainen koirien omistajien ilmoittamista tiedoista. Jalostustoimikunta toivoo, että mukaan liitetään lausunto tutkimustuloksesta tai potilaskertomus.

Ilmoita tällä lomakkeella myös hyvänlaatuisen kasvaimen tutkimustulokset.

Todetuista sairauksista ilmoitetaan omalla lomakkeella, jonka löydät >>> täältä. Myös geenitutkimustuloksia kerätään omalla >>> lomakkeella.

 

Lisätietoja saat tarvittaessa jalostustoimikunnalta: SSSKjalostus@gmail.com.


päivitetty 11.1.2024

*
*
*

Tutkimus

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.


* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.