Ilmoitus sairaudesta

Rotujärjestönä SSSK:n tärkein tehtävä on edistää suursnautsereiden jalostusta. Jalostustoimikunta pyrkii pysymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti, eikä se saa tietoa koirien sairaushistoriasta muualta kuin omistajilta, joten nämä tiedot ovat erittäin tärkeitä koko rodun jalostuksen kannalta.

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittaa suursnautserisi elämän laatua heikentävästä vaivasta tai sairaudesta SSSK ry:n jalostustoimikunnalle. Tällaisia ovat esimerkiksi autoimmuuni-sairaudet, epilepsia, sisäelinsairaudet, pahanlaatuiset kasvaimet, ihosairaudet, erilaiset luuston kehityshäiriöt (myös nivelrikko) sekä allergiat. Joistain sairauksista toteutetaan myös yksityiskohtaisempia anonyymejä JTO-kyselyitä, jotka löydät >>> täältä.

Jotta saisimme mahdollisimman laajasti tietoja, voi ilmoituksen tehdä myös anonyyminä antamatta koiran yksilöintitietoja. Jotta annetut tiedot tukisivat mahdollisimman hyvin jalostusta, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni sairaan koiran omistaja antaisi julkaista koiransa tiedot. Ilmoituksen voit jättää myös, vaikka koira on jo edesmennyt. Jalostustoimikunta toivoo, että liität lomakkeen mukaan potilaskertomuksen. Voit lähettää sen myös sähköpostitse: SSSKjalostus@gmail.com 

Huomaathan, että SSSK voi julkaista halutessaan ilmoittamiasi tietoja koiran osalta esim. verkkosivuillaan, jollei sitä erikseen ole kielletty. 

Voit ilmoittaa tällä lomakkeella myös käyttäytymiseen liittyvistä ongelmista.


Kiitos panoksestasi rodun hyväksi!

Tiesithän, että SSSK tukee suursnautsereiden kilpirauhastestausta sekä yli 6-vuotiaiden suursnautsereiden silmätutkimuksia. Testitulokset tulee toimittaa jalostustoimikunnalle 3 kk:n kuluessa tutkimustuloksen antopäivämäärästä. Kilpirauhastutkimuksessa koiralle on tehtävä samalla kertaa ainakin T4- ja TSH -testit. Molempia tukia maksetaan myös ei-jäsenelle. Tuet anotaan omalla sähköisellä lomakkeella, jonka löydät >>> täältä.

*
*
*

Sairauden tyyppi

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


päivitetty 10.8.2023