Pentulista

Pentulistalta löydät kaikki SSSK:lle jäsenkasvattajien ilmoittamat yhdistelmät. Listaa päivitetään noin 1-2 viikon välein, mikäli ilmoituksia on saapunut.

SSSK:lla ei ole tietoa muista kasvattajien pentueista tai pentusuunnitelmista, joten ole yhteydessä suoraan kasvattajiin lisätietojen saamiseksi.


Pentutiedustelut ja muutokset/poistot pentulistaan: 
Kristiina Lepänaho  
puh. 040 717 6698
s-posti: kristiina.lepanaho@gmail.com

 

Uudet yhdistelmät pentulistalle: 
s-posti: SSSKjalostus@gmail.com

tai

>>> sähköisellä lomakkeella 


Pentua hankkiessasi, selvitä emän ja isän mahdolliset aikaisemmat pentueet. Tutkitut ja terveet jälkeläiset ovat hyvä näyttö hyvästä yhdistelmästä. Jalostuskoirien tulisi olla rodun keskiarvoa parempia ainakin jalostettavassa ominaisuudessa. Esimerkiksi lonkkaindeksin arvo yli 100 tarkoittaa, että koiran lonkkaperimä on (saatavilla olevan tiedon perusteella) rodun keskiarvoa parempi.

Vanhempien astutushetkellä voimassa olevat lonkkaindeksit löytyvät pentulistalta. Ulkomaisista koirista ei lonkkaindeksejä kirjata. 

  • Pentueet ovat listalla syntymä/astutusjärjestyksessä.
  • Poikkeamat jalostusvaatimuksista ilmoitetaan pentulistalla tumman harmaalla pohjavärillä.
  • Vaalean harmaalla pohjavärillä on merkattu ne osa-alueet, joissa rotujärjestön ohjeistamat toiveet eivät täyty, mutta ne eivät kuitenkaan ole varsinaisia jalostusvaatimuksia.

Ennen suursnautserin hankintaa, tutustu myös pentulistan liitteeseenjalostuksen tavoiteohjelmaan (JTO) sekä lisätietoihin.