Terveys

Suomen Suursnautserikerho haluaa aktivoida suursnautsereiden luonnetestausta,  kilpirauhastutkimuksia, silmätarkastuksia, geenitestausta sekä kuolinsyytutkimusta.

SSSK tukee edellä mainittuja testauksia myös taloudellisesti. Lisäksi sairauden (muu kuin kilpirauhasen vajaatoiminta) johdosta EJ-rekisteriin siirrosta on mahdollista saada tukea.

Kaikki tuet anotaan sähköisellä lomakkeella, jonka löydät >>> täältä.

Huomioithan, että tuen saamisen edellytyksenä on, että SSSK voi halutessaan julkaista ilmoitetut tiedot. 

Huomioi myös, että tuet ovat veronalaista tuloa! Tarkempia toimintaohjeita löydät samalta sivuilta kuin itse lomakkeenkin. 


LUONNETESTI: 
SSSK ry järjestää luonnetestejä joko itse tai yhteistyössä, joissa on suursnautsereille määritelty alennettu hinta. 
Osallistumisesta muihin kuin edellämainittuihin luonnetesteihin SSSK korvaa 15 € osallistumismaksusta.  Palautuksen edellytyksenä on, että koiran omistaja lähettää kopion luonnetestilomakkeesta sekä tili- ja yhteystietonsa jalostustoimikunnan sihteerille viimeistään 3kk testauspäivämäärästä lukien. Omistajan tulee olla SSSK:n jäsen.


KILPIRAUHASTUTKIMUSTEN KORVAUSKÄYTÄNTÖ 10.4.2018 ALKAEN

Korvaus maksetaan kaikille, jotka toimittavat koiransa testitulokset jalostustoimikunnalle 3kk:n sisällä tutkimustuloksen antopäivämäärästä. Koiralle tehtävä samalla kertaa ainakin T4- ja TSH -testit.  Kertakorvaus näistä testeistä määräytyy koiran tutkimushetkellä olevan iän ja koiralle jo mahdollisesti myönnettyjen kilpirauhastutkimuskorvausten perusteella. Koiran tulee olla SSSK:n jäsenen omistama. Yksi korvattavista tuloksista voi olla myös DLA-kartoitus.

Korvaussumma määräytyy koiran iän, aiemmin maksettujen korvausten sekä testituloksen mukaan: 20€, 40€, 50€ tai 60€

Tarkemmat tiedot löydät >>> täältä.

Korvaus voidaan maksaa kerran myös ei-jäsenen omistaman koiran osalta, mikäli koiran kilpirauhastulokset osoittavat koiran sairastavan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Anomuskäytäntö ja -säännöt muilta osin ovat samat kuin SSSK:n jäsenten osalta.

HUOM! Lausunnossa on oltava koira idenfioituna joko mikrosirunumerolla (/tatuointi-merkinnällä) tai rekisterinumerolla.


SILMÄTARKASTUSTEN KORVAUSKÄYTÄNTÖ 1.11.2012 ALKAEN

Korvaus maksetaan kaikille, jotka toimittavat yli 6-vuotiaan koiransa silmätarkastuksen testitulokset jalostustoimikunnalle 3kk:n sisällä tutkimuspäivämäärästä. Kertakorvaus testistä SSSK:n jäsenelle on 20 €. Täsmennys 6.2.2018: korvaus maksetaan kerran, mikäli koira on aikaisemmin silmätarkastettu. Muussa tapauksessa korvaus voidaan maksaa kaksi kertaa. Ei-jäsenelle maksetaan 10 €:n korvaus.


KUOLINSYYTUTKINTA 10.1.2017 ALKAEN

SSSK tukee suursnautsereiden kuolinsyytutkintaa. Omistajan tulee toimittaa kopio patologin avauslausunnosta jalostustoimikunnalle 3kk:n kuluessa lausunnonantopäivämäärästä. SSSK:n myöntämä tuki on 70 €. Omistajan tulee olla SSSK:n jäsen.


TUKI EJ-REKISTERIIN SIIRROSTA 1.6.2014 ALKAEN

Kilpirauhassairaat koirat voi tietyillä ehdoilla siirtää EJ-rekisteriin maksutta. Muissa tapauksissa siirto EJ-rekisteriin on maksullista. Koirarekisteriohjeen mukaan siirrosta EJ-rekisteriin peritään alhaisimman maksuluokan mukainen maksu.

SSSK haluaa kannustaa sairaiden suursnautsereiden siirtämistä EJ-rekisteriin maksamalla em. rekisteröintimaksun SSSK:n jäsenien omistamien suursnautsereiden osalta. Ei jäsenien omistamien suursnautsereiden osalta SSSK korvaa ao. rekisteröintimaksusta 50%.

Omistajan tulee toimittaa SSSK:lle anomuksen lisäksi eläinlääkärinlausunto + maksukuitin kopio SKL:lle suoritetusta maksusta. Tuki on mahdollista saada vain sairauden johdosta EJ-rekisteriin siirrettyjen koirien osalta. (EJ=ei jalostukseen) Anomukset toimitetaan sähköpostitse: ssskjalostus@gmail.com tai kirjepostilla jalostustoimikunnan sihteerille.


GEENITESTITULOSKORVAUS 24.05.2016 ALKAEN

Mikäli haluat korvausta vapaaehtoisista geenitesteistä, laita hakemus Jalostustoimikunnalle, niin Jalostustoimikunta käsittelee asian. Geenitestien tulee liittyä sairauksien kartoittamiseen.

Päätetty korvata maksimissaan 50 € vapaaehtoisista geenitesteistä, mikäli ne ovat käyttökelpoisia suursnautsereille ja tulokset toimitetaan Jalostustoimikunnan käyttöön.

GEENITESTEJÄ

Lue artikkeli PKU:n linjauksista geenitesteihin liittyen.

- MyDogDNA-analyysin lisäpalveluna on mahdollisuus ostaa prcd-PRA-testi. Suursnautseri on yksi roduista, joissa prcd-PRA on kuvattu.

- Offa.orgin kautta on mahdollisuus teettää nuoruuden ajan DCM-geenitesti. Tästä ei ole tieteellistä artikkelia julkaistu tämän tiedon julkaisuhetkellä 12.9.2017.