Suursnautseri

 

Oletko kiinnostunut rodusta nimeltä suursnautseri? Tälle sivulle on koottu pähkinänkuoreen muutamia keskeisiä seikkoja suursnautserin luonteesta ja riisenin omistajalleen asettamista vaatimuksista. Lisätietoja rodusta saat Suomen suursnautserikerho ry:n pentuvälittäjältä, kasvattajilta ja rodun harrastajilta.

Temperamenttia ja palvelunhalua

Suursnautseri on valpas, peloton, kamppailunhaluinen, lujahermoinen koira, jolla on runsaasti temperamenttia ja vilpitöntä palveluintoa. Se kiintyy erittäin tiukasti yhteen ihmiseen tai perheeseen, jolle se haluaa osoittaa rajatonta uskollisuutta, mutta ei kuitenkaan koskaan alistu "tohvelisankarin" asemaan, vaan haluaa nauttia omistajan taholta arvostusta. Suursnautseri saattaa heittäytyä varsin itsepäiseksi vain nähdäkseen oman sijaintinsa perheen arvoasteikossa. Jos sen annetaan uskotella olevansa perheen pää, se käyttää valtaansa tehokkaasti.

Koulutusta ja aktiviteetteja

Suursnautseri on nimenomaan palveluskoira, joka on ehdottomasti koulutettava erittäin suurella täsmällisyydellä ja peräänantamattomuudella. Isännän taholta tulleet kiitokset ovat sille ensiarvoisen tärkeitä. Suursnautseri soveltuu kaikkiin palveluskoirakokeiden maastolajeihin ja on osoittanut ainutlaatuisen kestävyytensä, sitkeytensä ja nopeutensa jälki-, viesti-, suojelu-, haku- sekä yleiskokeissa.

Uros vai narttu?

Uros, jonka on oltava suurempi ja voimakkaampi, on varttuneessa iässä järkevämpi ja vakavampi. Se on ryhdikkäämpi ja halukkaampi kamppailuun kuin narttu. Narttu on toisaalta mukautuvaisempi ja helpompi tottumattomalle käsiteltäväksi sekä jonkun verran oikukas.

Erityishoito

Suursnautserin karkean turkin hoito vie jonkun verran aikaa; se tulee trimmata noin 2 kertaa vuodessa ja näitten kertojen välillä se on siistittävä. Tuuhean parran hoito muodostaa tärkeän osan suursnautserin hygieniasta: parta on pidettävä kuivana ja kauniisti muotoiltuna. Oikein hoidetusta suursnautserista ei koskaan lähde karvaa, sen turkki hylkii vettä ja likaa ja pysyy näin helposti puhtaana. Suursnautseri on kaikkiruokainen, mutta koska se kuluttaa paljon energiaa, ruuan tulee olla ravintoarvoltaan korkeatasoista.

Omistajalta vaaditaan...

paljon aikaa ja viitseliäisyyttä. Suursnautseri tarvitsee pitkiä ulkoilulenkkejä säästä riippumatta ja se haluaa seikkailumielensä tyydyttämiseksi juosta isäntänsä kanssa maastossa. Talvisin suursnautseri on innokas seuralainen pitkilläkin hiihtoretkillä. Jotta suursnautserin parhaat ominaisuudet tulisivat esille, on se ehdottomasti koulutettava. Isännän tuleekin olla itsensä hallitseva, täsmällinen, johdonmukainen ja lojaali saavuttaakseen koiransa luottamuksen. Suursnautseri tarvitsee myös paljon hellyyttä ja rakkautta osakseen, vaikka monesti tuntuisikin siltä, että se on liian ylpeä alistuakseen muiden nähden omistajansa hellittäväksi.

Oikein koulutettuna ja kasvatettuna, terveessä ilmapiirissä varttunut suursnautseri on rauhallinen kotikoira, joka osoittaa arvonantoa muuta perhettä kohtaan ja osallistuu innokkaasti kaikkiin puuhiin. Perhe on sille kaikkein tärkein asia maailmassa; sitä se uskollisesti ja lahjomattomasti puolustaa ja vartioi. Molemminpuolinen luottamus ja toverihenki ovat ne ominaisuudet, joita hyvä isäntä-suursnautserisuhde eniten vaatii.

Lähde: Suursnautserien rotuesite

 

KUN HARKITSET SUURSNAUTSERIN OSTOA , ota rohkeasti yhteys Suomen suursnautserikerho ry:n pentuvälitykseen ja kysele lisätietoja.

SUOMEN SUURSNAUTSERIKERHON PENTUVÄLITTÄJÄT :

Lepänaho Kristiina 
Sipaksentie 19
07280 Ilola
puh. 040 717 6698
s-posti: kristiina.lepanaho@gmail.com