Ilmoitus geenitestin tuloksesta

Jos olet tehnyt geenitestejä koirallesi, niin ilmoitathan niistä myös SSSK:lle oheisella lomakkeella. Nämä auttavat kartoittamaan rodun kokonaistilannetta oli sitten kyseessä terveyteen tai värigenetiikkaan liittyvä asia.

Lomakkeelle on listattu sairauksia, joita on eri lähteiden mukaan todettu suursnautsereilla ja joihin on olemassa geenitesti. Esim. MyDogDNA-paneelitesti testaa alla olevien lisäksi myös paljon muitakin sairausgeenejä sekä muita ominaisuuksia. Tulevaisuutta varten liitä mukaan testitulokset sekä dokumentti virallisesta näytteenottajasta. 

Koska tämän hetkisen tiedon mukaan, koira voi olla joidenkin sairauksien osalta geneettisesti "sairas", mutta kuitenkin kliinisesti terve eikä se välttämättä elinikänään sairastu, käytetään lomakkeessa termiä "altis" niiden ominaisuuksien suhteen, kun koiralla on kaksi riskialleelia.

HUOM! Jos olet geenitestannut koirasi jo aiemmin, niin lähetä tiedot jalostustoimikunnalle tällä lomakkeella, jotta saamme kaikki mahdolliset tiedot kerätyksi samaan dokumenttiin. Jos olet hakenut sähköisellä lomakkeella SSSK:n tukea geenitestauksen osalta, niin tämä ei koske sinua!

SSSK ry voi julkaista geenitestattujen koirien tietoja mm. verkkosivuillaan, ellei sitä ole erikseen kielletty.

 

Kiitos, että edistät suursnautsereiden jalostuksen eteenpäin viemistä! 

Tiesithän, että SSSK tukee suursnautsereiden sairauksiin liittyviä geenitutkimuksia. Omistajan tulee toimittaa kopio testituloksesta jalostustoimikunnalle 3 kk:n kuluessa tutkimuspäivämäärästä. Omistajan tulee olla SSSK:n jäsen. Tuet anotaan sähköisellä lomakkeella, jonka löydät >>> täältä. Liitteitä ei tarvitse lähettää uudelleen korvaushakemuksen yhteydessä.

*
*

*

Testatut sairaudet

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Turkin väri

*
*

Pitkäkarvaisuus

*

Tiedostojen maksimikoko yhteensä on 10 Mt.


*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


päivitetty 22.9.2023