Ilmoitus kuolinsyystä

Rodun jalostuksen kannalta on erityisen tärkeää, että saamme mahdollisimman kattavasti tietoja suursnautsereiden kuolinajoista ja -syistä. Voit ilmoittaa tiedot sähköisesti joko OmaKoira-sovelluksella Kennelliiton jalostustietojärjestelmään (KoiraNet) tai oheisella lomakkeella SSSK:n jalostustoimikunnalle. Kennelliiton OmaKoira-sovelluksen käyttö edellyttää Kennelliiton jäsenyyttä. 

Mikäli et ole vielä ilmoittanut edesmenneen suursnautserisi kuolinaikaa ja -syytä, niin voit ilmoittaa sen helposti oheisella lomakkeella. Kaikki julkinen tieto auttaa kasvattajia jalostuspäätöksissä. Esimerkiksi tiedossa oleva elinikä mahdollistaa kasvattajia löytämään jalostuskoiria pitkäikäisistä suvuista.

SSSK:n jalostustoimikunta seuraa rodun terveystilannetta ja myös kuolinsyiden seuranta on tärkeää rodun elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi kysely auttaa rotujärjestöä saamaan tietoa muun muassa jalostuksen tavoiteohjelmaan (JTO) vaadittujen tietojen keräämisessä. 

Huomaathan, että SSSK voi julkaista halutessaan ilmoittamiasi tietoja koiran osalta esim. verkkosivuillaan, jollei sitä erikseen ole kielletty.

Kiitos panoksestasi rodun hyväksi!

Tiesithän, että SSSK tukee suursnautsereiden kuolinsyytutkintaa. Omistajan tulee toimittaa kopio patologin avauslausunnosta jalostustoimikunnalle 3 kk:n kuluessa lausunnonantopäivämäärästä. Omistajan tulee olla SSSK:n jäsen. Kaikki tuet anotaan omalla sähköisellä Korvaushakemus-lomakkeella. 


 

Kuolinsyyn ilmoittaminen

*
*
*
*
*

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


päivitetty 30.8.2023