Kestävyyskoe (AD)

Kestävyyskokeen tarkoitus on todistaa, että koira pystyy suoriutumaan ruumiillisesta rasituksesta osoittamatta jälkeenpäin huomattavia väsymyksen merkkejä. Juoksusuoritukseen vaikuttavat koiran rakenteen ja fyysisen kunnon lisäksi myös muut ominaisuudet kuten temperamentti ja kovuus.

Jos olet käynyt suorittamassa AD-kokeen hyväksytysti muussa kuin SSSK ry:n järjestämässä AD-kokeessa, tulee kopio suoritustodistuksesta toimittaa jalostustoimikunnalle sähköpostitse: ssskjalostus@gmail.com.

HUOM! Nykysäännön mukaan Jalostusluokitteluun vaadittava AD-koetulos on mahdollista suorittaa vain SSSK:n, PSK:n ja SPL:n kokeissa. (päivitetty 20.2.2018)

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään AD-kokeen, ota yhteys jalostustoimikuntaan ssskjalostus@gmail.com, niin saat tarkempia järjestämisohjeita sekä muut tarvittavat dokumentit.

Tiedot suorittaneista on kerätty vuosikirjoista, vanhoista lehdistä ja muista materiaaleista, joten tietoja uupuu/on väärin. Olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa korjattavat asiat Jalostustoimikunnalle.