Jalostustiedustelu

Jalostustoimikunta antaa kasvattajille pyydettäessä ohjeellisia ehdotuksia jalostusuroksista. Ehdotukset perustuvat nartun omistajan / jalostusoikeuden haltijan antamiin tietoihin sekä SSSK:n ylläpitämään Breedmate-tietokantaan, johon kerätään tietoa mm. kilpirauhastutkituista, sairastuneista ja kuolleista koirista. Jalostustoimikunta EI anna suosituksia, ainoastaan vaihtoehtoja kasvattajalle jalostusurosta suunniteltaessa. Kasvattaja voi myös tiedustella suunnittelemansa yhdistelmän terveysriskeistä.

Jätä kysely jalostustoimikunnalle alla olevalla lomakkeella. Kerro nartun tiedot mahdollisimman rehellisesti ja tarkasti. Mikäli tiedossasi on lähisukulaisten terveystietoja, niin kerro myös niistä, sillä ne saattavat vaikuttaa urosehdotuksiin. Nartun tulee olla vähintään PEVISA-tutkittu.

Jalostustoimikunta pyrkii antamaan useamman urosehdotuksen jalostuksen tavoiteohjelmaa (JTO) noudattaen. Ehdotetut urokset ovat satunnaisessa järjestyksessä. 

HUOM! Kasvattaja on AINA itse vastuussa jalostusvalinnoistaan. Jalostustoimikunnan rooli on antaa kasvattajille tietoa jalostusvalintojen tueksi, joten se ei ota vastuuta kasvattajan jalostusvalinnoista.


päivitetty 30.11.2023

Jalostuskysely


*
*
*
*
*
*
*
*

Terveys

*

Luonne

*

Ulkonäkö

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Muuta

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.