Näytteilleasettajakirje 2024

Tervetuloa Suursnautsereiden Erikoisnäyttelyyn 15.6.2024.

 Arvostelu alkaa klo 9.30.

Paikkana Villa Mainiemi, osoite Mainiementie, 16900 Hämeenlinna

 

Näyttely järjestetään yhteistyössä Suomen Kääpiösnautseriyhdistys Ry:n ja Suomen Snautserit ry:n kanssa. Suursnautserien kehä alkaa klo 9.30, joten olethan ajoissa paikalla noin tuntia ennen arvostelun alkamista.
Suursnautsereista arvostellaan ensin M&H (2), P&S (4), ja sen jälkeen mustat pennut ja  urokset (32) ja lyhyt LOUNASTAUKO, jonka jälkeen arvostellaan mustat nartut (43) kasvattaja- ja jälkeläisluokat ja BIS-kehä. Kaikkien rotujen SuperBIS - kehä alkaa noin klo 16.30.

Tapahtumasivu Facebook: Erikoisnäyttely 2024

Katsojia ja tapahtuman seuraajia saa tulla paikalle, jos mukana on tursistikoira, niin sillä tulee olla mukana rokotustodistus ja rokotuksen voimassa. Sisäänpääsymaksua ei ole. Parkkimaksu on 5€.
Muista ottaa mukaan koiran rekisteritodistus, rokotustodistus sekä näyttelynumero. Numerolapun kiinnittämistä varten kannattaa varata klipsi, hakaneula, numerotasku tms. Muista myös näyttelyremmi, makuualusta ja vesikuppi.
Arvostelun jälkeen saavat poistua muut paitsi rotunsa parhaat ROP, ROP-pennut, ROP-juniorit, ROP-veteraanit, ROP-käyttökoirat sekä rotunsa parhaisiin kasvattaja- ja jälkeläisluokkiin kuuluvat koirat. Erikoisnäyttelyssä valitaan kaikkien snautserirotujen kokomuunnosten kesken SUPER-BEST IN SHOW noin klo 16.30 alkaen. Super-BIS valitaan BIS-pentujen, BIS-junioreiden, BIS-veteraanien, BIS-jälkeläisryhmien, BIS-kasvattajien ja BIS-koirien voittajista.

Näyttelypaikka, kehät ja parkkeeraus
Näyttelypaikka on Villa Mainiemi, Mainiementie, Hämeenlinna. Pyydämme noudattamaan pysäköinnin ohjeistusta paikan päällä. Suursnautserit ovat kehässä nro 5. Parkkimaksu on 5€.

Alueella noudatetaan viranomaisten sekä SKL:n ohjeita yleisötapahtumien ja koiranäyttelyiden järjestämisen osalta.

UUTENA! Lelukoira kilpailu lapsille! 
Ilmoittautuminen klo 12.00 jälkeen toimistoteltalla. Tarkempaa tietoa päivän kuluessa.

Rokotusten tarkistus
Näyttelyalueella ei ole erillistä rokotusten tarkistuspistettä, vaan koirien rokotustodistukset tarkistetaan pistokokein näyttelyalueella. Varaudu siis esittämään rokotustodistukset niitä pyydettäessä. Näyttelymaksua ei palauteta, jos koiran osallistuminen estyy vanhentuneiden tai puutteellisten rokotusten vuoksi. Muista myös, että koira tulee olla ilmoitettu Ruokaviraston rekisteriin.         

Toimisto ja palkinnot ja arvostelut

Näyttelyssä on käytössä sähköiset arvostelut, joten kehästä ei jaeta paperista arvostelulomaketta. Ne ovat luettavissa Showlinkin tulospalvelusta sekä Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä koirasi tiedoista ja tulevat sähköisesti koiran ilmoittajan sähköpostiin. 

Näyttelyn palkinnot jaetaan joko kehässä tai ne on noudettavissa toimistoteltalta. Jokainen osallistuja saa kassin, jossa on kerhon muki, noudettavissa toimistoteltassa. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen

Näyttelyssämme on käytössä näyttelyluettelon ja näyttelyn tulospalvelun tuottava mobiilisovellus. Sovellus on ladattavissa AppStore- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi nimellä Showlink. Sähköisen näyttelyluettelon hinta sovelluksessa ostettuna on 3,49 € ja sen voi ostaa sovelluksen kautta ennen näyttelyä.

Tuomaritelttaan on pääsy ainoastaan tuomarilla ja kehätoimitsijoilla ja tarpeellisella näyttelyn henkilökunnalla.

Tiedustelut:
Näyttelypäivänä Marjaana Elovirta 0445689327 tai Tiia Tuhkanen 0505602513. Ennen näyttelyä sssknayttely@gmail.com tai puhelimitse 0445689327.

Muuta tiedotettavaa:
· Tupakointi on sallittu vain sille merkatuiulla paikoilla. Nurmella ei saa tupakoida.
· Saavu ajoissa paikalle ja varaa riittävästi aikaa saapumiseen ja parkkeeraukseen.
· ÄLÄ JÄTÄ KOIRIA AUTOON AURINKOISELLA SÄÄLLÄ! Autossa lämpötila voi pilviselläkin säällä nousta nopeasti koiralle hengenvaarallisiin lukemiin
· Huolehdithan myös alueen siisteydestä ja korjaat karvat, roskat ja muut jätökset pois, sekä toimitat ne välittömästi niille varattuihin jäteastioihin/säkkeihin.
· Alueella on kahvila

Näyttelyssä jaettavat kiertopalkinnot:
SSSK ry:n näyttelykiertopalkinnot jaetaan vain koirille, joiden omistajat asuvat pysyvästi Suomessa. Palkinnoissa on ehtona, että koiran on oltava rekisteröity Suomeen ja sen omistajan tulee olla SSSK ry:n jäsen ja asua pysyvästi Suomessa.ROP ja VSP -kiertopalkinnot, mustille, m&h ja p&s -värisille erikseen.

  • Diudin vati: Palkinto jaetaan parhaalle suomalaisomistuksessa olevalle erikoisnäyttelyssä SA:lla palkitulle p&s junioriluokan koiralle. Mikäli parasta p&s junioriluokan koiraa ei ole, palkinto jaetaan samoin kriteerein parhaalle m&h junioriluokan koiralle.

  • Beries Freckin muistolle: Parhaalle mustalle suomalaisomistuksessa olevalle SA:lla palkitulle nartulle, jolla on Suomessa saatu tulos pk-kokeesta.

  • Ukon vati: Parhaalle mustalle suomalaisomistuksessa olevalle SA:lla palkitulle junioriluokan koiralle.

SSSK ry:n jäsenkasvattajan etuus Erikoisnäyttelyssä:
Mahdollisuus saada 10 €:n hyvitys jokaista viittä erikoisnäyttelyyn osallistunutta kasvattia kohden. Tulee anoa takaisin viimeistään näyttelyn jälkeen kahden kuukauden sisään.

Rokotusmääräykset:
Noudatamme näyttelyssämme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkistetaan pistokokein. Mikäli koira hylätään puuttuvien rokotusten vuoksi, ilmoittautumismaksua ei suoriteta takaisin. Koiralla tulee olla rokotustodistus, johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Koiran rokotustodistuksen tai -passin lisäksi myös Kennelliiton Omakoiramobiilisovellus toimii virallisena rokotustodistuksena kotimaisissa koiranäyttelyissä ja -kokeissa.
 
Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:
Penikkatauti-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus.
Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia, parvovirusripulia ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan vähintään kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.
Raivotautirokotus (rabies): Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut rokotukset ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa (kolmen viikon varoaika). Koira saa osallistua seuraavana päivänä varoajan päättymisen jälkeen eli 22. päivä rokotuksesta.

Koirien tartuntatauteihin liittyviä määräyksiä: Jos koira sairastuu penikkatautiin, parvovirusripuliin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. hengitystie- tai mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.
1.1.2001 jälkeen syntyneet typistetyt koirat eivät saa osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin.

Antidopingvalvonta:
Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidopingsäännöt ja dopingvalvonta koskevat kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaisinta tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Tunnistusmerkintä:
Tunnistusmerkintä on pakollinen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa. Tapahtuman järjestäjä tarkastaa tunnistusmerkinnän pistokokein. Mikäli koiralla on siru, jota yleisimmät lukulaitteet eivät tunnista, on koiran omistajalla oltava mukanaan lukulaite, joka kyseisen sirun pystyy lukemaan. Jos tarkastuksessa löytyy koira, jota ei ole tunnistusmerkitty, tulee järjestäjän sulkea kyseinen koira pois tästä tapahtumasta. Epäselvä tatuointi tai toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen tapahtumaan.


Näyttelytoimikunta toivottaa mukavaa ja antoisaa näyttelypäivää!

 

NÄYTTELYN TOIMIKUNTA

Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Marjaana Elovirta
Sihteeri Anu Ahlroos-Levänen
Tuomarisihteeri Leena Urkola
Jäsen Tiia Tuhkanen
Jäsen Lotta Saarinen
Jäsen Oona-Roosa Purmonen
Jäsen Marko Pesonen, kehä

PDF-tiedostoKEHÄKARTTA 15.6.2024.pdf (94 kB)
KEHÄKARTTA ERIKOISNÄYTTELY 15.6.2024