Tuomarin esittely

Tuomari mrs. Birgit Bischoff, Saksa • Varalla Ville Meronen, Suomi

 

Birgit Bischoff got her first dog on January 1st 1990, making that day to her still one of the most beautiful days in her life. A day that also changed the course of her life not only her private life in which she spents vast amounts of time with her beloved world of dogs but also made her choose veterinary medicine as her profession.

Mrs. Bischoff is a member of the German Pinscher and Schnauzer Club since 1990. Furthermore she is a voting member in several boards (local group 2003-2008, country group 2003-current, main board of PSK 2008-current). She also is one of the founding members of the FCI Youth and is a member of the VDH-Youth* group since 2015.

Her cynological career started in 2001 when she judged Juniorhandling competitions on a national and an international level as well as country finals. Having started with dogshows as a child, it is a matter close to her heart to give teenagers support and especially help them with their first steps in the world of dogs . So she gave show-handling lessons for all breeds, for juniors and grown ups as well. In 2010 Mrs. Bischoff became VDH Expert Judge for Miniature Schnauzer, Schnauzer, Giant Schnauzer, Affenpinscher, Miniature Pinscher and German Pinscher. In 2015 she got the license to judge Poodles. She is a judge for FCI group II and hopes to go on with another group, soon.

So far, Mrs Bischoff judged in Austria, Belgium, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Denmark, Estonia, Finland, Germany, Great Britain, Iceland, Italy, Lithuania, Netherlands, Norway, Poland, Romania, Serbia, Spain, Sweden, Ukraine, United States of America and Russia. She judged almost all kind of shows, including World Winner Show.

Auf die Ausstellung in Finnland freue ich mich sehr. Für gewöhnlich wird man hier mit sehr schönen, standardnahen Schnauzern verwöhnt. Herzlichen Dank für die Einladung!

 

Vapaa suomennos: Birgit Bischoff – esittely:

Birgit Bischoff sai ensimmäisen koiransa 1. tammikuuta 1990, mikä teki tuosta päivästä yhden hänen elämänsä parhaista. Se oli päivä, joka muutti hänen elämänsä suuntaa, ei vain hänen yksityiselämässään, jossa hän viettää suurimman osan ajastaan rakkaan koiramaailmansa parissa, vaan myös sai hänet valitsemaan ammatikseen eläinlääketieteen.

Rouva Bischoff on ollut Saksan Pinseri- ja Snautserikerhon jäsen vuodesta 1990 lähtien. Lisäksi hän on toiminut äänivaltaisena jäsenenä useissa hallituksissa (paikallisryhmä 2003–2008, maaryhmä 2003–nykyhetki, PSK:n* hallitus 2008–nykyhetki). Hän on myös yksi FCI Youthin* perustajajäsenistä ja on ollut VDH-Nuorten* ryhmän jäsen vuodesta 2015.

Hänen arvostelu-uransa alkoi vuonna 2001, kun hän tuomaroi Juniorhandler-kilpailuja (alle 18-vuotias, joka osallistuu koiranäyttelyihin tai kilpailuihin esittäen koiraa) kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä maakohtaisia finaaleja. Aloittaen koiranäyttelyistä lapsena, on hänelle sydämenasia tukea teini-ikäisiä ja erityisesti auttaa heitä ensimmäisissä askelissaan koiramaailmassa. Niinpä hän antoi näyttelykäsittelytunteja kaikille roduille, junioreille ja aikuisillekin. Vuonna 2010 rouva Bischoffista tuli VDH Expert Judge* -tuomari kääpiösnautserille, snautserille, suursnautserille, apinapinserille, kääpiöpinserille ja pinserille. Vuonna 2015 hän sai luvan tuomaroida villakoiria. Hän on tuomari FCI-ryhmälle II ja toivoo pian jatkavansa seuraavaan ryhmään.

Tähän mennessä rouva Bischoff on tuominnut näyttelyitä Itävallassa, Belgiassa, Bosniassa ja Hertsegovinassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Islannissa, Italiassa, Liettuassa, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Romaniassa, Serbiassa, Espanjassa, Ruotsissa, Ukrainassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Hän on tuominnut lähes kaikenlaisia näyttelyitä, mukaan lukien Maailmanvoittajien näyttely.

“Odotan innolla näyttelyä Suomessa. Täällä tavallisesti hemmotellaan erittäin kauniilla, standardinmukaisilla snautsereilla. Suuret kiitokset kutsusta!“* FCI Youth on nuorten koiraharrastajien ja -kasvattajien verkosto, joka toimii kansainvälisellä tasolla. Se on osa Federation Cynologique Internationalea (FCI), joka on maailmanlaajuinen koiranjalostus- ja koiranäyttelyorganisaatio. FCI Youth tarjoaa nuorille koiraharrastajille foorumin verkostoitumiseen, tiedonvaihtoon ja koiramaailman tapahtumiin osallistumiseen.

* VDH-Youth on nuorten koiraharrastajien ja -kasvattajien ryhmä, joka toimii Saksassa Saksan Kennelliiton (Verband für das Deutsche Hundewesen, lyhennettynä VDH) alaisuudessa. Se tarjoaa nuorille koiraharrastajille mahdollisuuksia osallistua erilaisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja kilpailuihin sekä verkostoitua muiden samanhenkisten kanssa. VDH-Youth pyrkii edistämään nuorten kiinnostusta koiriin ja koiraharrastukseen sekä tukemaan heidän kehitystään koirien parissa.

* VDH (Verband für das Deutsche Hundewesen) Expert Judge on titteli, joka annetaan henkilölle, joka on pätevä tuomaroimaan koiranäyttelyissä ja arvioimaan koiria tietyn roturyhmän tai useiden rotujen osalta.

* PSK = Pinscher-Schnauzer-Klub, Pinseri- ja Snautserikerhoa. Tämä on rotujärjestö Saksassa, joka keskittyy pinseri- ja snautserirotuihin sekä niiden kasvatukseen, jalostukseen ja harrastuksiin. PSK toimii yhteistyössä Saksan Kennelliiton (VDH) kanssa.