JTO-työryhmään kaivataan edelleen tekijöitä!

24.11.2023

Ilmoita itsesi mukaan JTO-työryhmään!

Jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on laaja tietopaketti rodun laatimishetken kokonaistilanteesta, niin terveyden, luonne- ja käyttöominaisuuksien kuin ulkonäönkin osalta. JTO:ssa määritellään rodun jalostuksen suuntaviivat seuraavalle viisivuotiskaudelle. JTO antaa tietoa kasvattajien lisäksi myös koirien omistajille sekä rodusta kiinnostuneille henkilöille.

JTO:n laatiminen on yksi Kennelliiton rotujärjestöille asettamista velvollisuuksista. JTO päivitetään viiden vuoden välein, mutta se tulee uudistaa kokonaisuudessaan 10 vuoden välein. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki vanhentunut tieto päivitetään ja rodun jalostukseen liittyviä uusia tietoja lisätään ohjelmaan tarpeen vaatiessa. Seuraavaan ohjelmaan lisätään musta-hopea suursnautserit omana muunnoksenaan. Voimassa olevan JTO:n löydät >>> täältä.

Seuraava JTO kattaa vuodet 2026–2030 ja se tulee hyväksyä vuosikokouksessa 2025. Esitys vuosikokoukselle tulee olla kuitenkin valmiina jo loppuvuodesta 2024, jotta riittävä tieto saadaan vuosikokouskutsuun. Projekti on kokonaisuudessaan hyvin työläs, joten pienikin apu on tarpeen. Esimerkiksi nykyisessä JTO:ssa on 58 erilaista taulukkoa, joihin tulee päivittää tiedot vuosilta 2019–2023. Vastuualue sovitaan erikseen ja se voi esimerkiksi olla yhden tietyn taulukon päivittäminen tai yhden kappaleen tekstin oikoluku.

Käytä hyödyksesi erinomainen tilaisuus laajentaa omaa tietämystäsi rakkaasta rodustamme ja ilmoittaudu mukaan JTO-työryhmään sähköpostilla SSSKhallitus@gmail.com

P.S. Muistathan myös vastata verkkosivuilla oleviin kyselyihin! JTO on meidän kaikkien yhteinen asia.