Korvauskäytäntö kilpirauhastuloksen ilmoittamisesta

KILPIRAUHASTUTKIMUSTEN KORVAUSKÄYTÄNTÖ 24.5.2016 ALKAEN

Korvaus maksetaan kaikille, jotka toimittavat koiransa testitulokset jalostustoimikunnalle 3kk:n sisällä tutkimustuloksen antopäivämäärästä. Koiralle tehtävä samalla kertaa ainakin T4- ja TSH -testit.  Kertakorvaus näistä testeistä määräytyy koiran tutkimushetkellä olevan iän ja koiralle jo mahdollisesti myönnettyjen kilpirauhastutkimuskorvausten perusteella. Koiran tulee olla SSSK:n jäsenen omistama.

SSSK ry:n myöntämät kilpirauhastutkimuskorvaukset

  • 60 € tutkimushetkellä yli 4-vuotias koira
  • 20 € tutkimushetkellä alle 4-vuotias koira

Mikäli sama koira testataan uudelleen, maksetaan erotus 40 €. Sairaasta koirasta korvataan lisäksi 50 €. Maksetaan vain yksi uusintatesti. Yksi näistä voi olla myös DLA-kartoitus. Mikäli haluaa korvausta, hakemus ja testitulos toimitettava Jalostustoimikunnalle 3 kk kuluessa lausuntopäivästä.

HUOM! Hallitus on päättänyt 17.7.2017 olleessa kokouksessaan, että koiran tulee olla kuitenkin täyttänyt 12kk, jotta korvaus maksetaan. Käytäntö astuu voimaan välittömästi.

Hallitus on 5.5.2014 olleessa kokouksessaan päättänyt, että korvaus voidaan maksaa kerran myös ei-jäsenen omistaman koiran osalta, mikäli koiran kilpirauhastulokset osoittavat koiran sairastavan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Anomuskäytäntö ja -säännöt muilta osin ovat samat kuin SSSK:n jäsenten osalta.

HUOM! Lausunnossa on oltava koira idenfioituna joko mikrosirunumerolla (/tatuointi-merkinnällä) tai rekisterinumerolla.

Jalostustoimikunta suosittelee

  • kilpirauhasarvojen testauksen (TGA, T4 ja TSH) tehtäväksi 3-4 vuoden iässä.
  • kilpirauhasarvojen testausta (TGA, T4 ja TSH) aina ennen jalostuskäyttöä.

Kasvattaja voi ilmoittaa pentulistalle kilpirauhastestauksesta toimittamalla kopion testituloksista astutus- tai pentueilmoituksen mukana. SSSK suosittaa, että tulos ei ole 12 kk vanhempi astutushetkellä.