Korvauskäytäntö kilpirauhastuloksen ilmoittamisesta

KILPIRAUHASTUTKIMUSTEN KORVAUSKÄYTÄNTÖ 10.4.2018 ALKAEN

Korvaus maksetaan kaikille, jotka toimittavat koiransa testitulokset jalostustoimikunnalle 3kk:n sisällä tutkimustuloksen antopäivämäärästä. Koiralle tehtävä samalla kertaa ainakin T4- ja TSH -testit.  Kertakorvaus näistä testeistä määräytyy koiran tutkimushetkellä olevan iän ja koiralle jo mahdollisesti myönnettyjen kilpirauhastutkimuskorvausten perusteella. Koiran tulee olla SSSK:n jäsenen omistama. Yksi tuloksista voi olla DLA-kartoitus.

SSSK ry:n myöntämät kilpirauhastutkimuskorvaukset

 

tulos

ikä

terve

sairas

1-4 v

20 €

50 €

yli 4 v

40 € tai 60 €

50 € tai 60 €

 

SSSK korvaa kilpirauhastutkimuksia jäsenten omistamille suursnautsereille yllä olevan taulukon mukaan.

  • 1-4-vuotiaan osalta korvaus on mahdollista anoa yhden kerran
  • sairas-lausunnon jälkeisiä kilpirauhastestejä korvata
  • yli 4-vuotiaalle korvataan 60 € tuloksesta riipumatta, mikäli aiemmin ei ole SSSK:lta korvausta anottu. Muussa tapauksessa summa on taulukossa oleva alhaisempi summa.
  • Jos koiralle on maksettu jo täysimääräinen korvaus (60 €) terveistä tuloksista ja se myöhemmin todetaan sairaaksi, on mahdollista vielä anoa sairaslausunnon perusteella 50 €.

Korvaus voidaan maksaa kerran myös ei-jäsenen omistaman koiran osalta, mikäli koiran kilpirauhastulokset osoittavat koiran sairastavan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Anomuskäytäntö ja -säännöt muilta osin ovat samat kuin SSSK:n jäsenten osalta.

Korvaukset anotaan sähköisellä lomakkeella, jonka löydät >>>> täältä.

HUOM! Lausunnossa on oltava koira identifioituna joko mikrosirunumerolla (/tatuointi-merkinnällä) tai rekisterinumerolla.

 

Jalostustoimikunta suosittelee

  • kilpirauhasarvojen testauksen (TGA, T4 ja TSH) tehtäväksi 3-4 vuoden iässä.
  • kilpirauhasarvojen testausta (TGA, T4 ja TSH) aina ennen jalostuskäyttöä.

Kasvattaja voi ilmoittaa pentulistalle kilpirauhastestauksesta toimittamalla kopion testituloksista astutus- tai pentueilmoituksen mukana. SSSK suosittaa, että tulos ei ole 12 kk vanhempi astutushetkellä.