Kennelliiton uudet rokotusmääräykset voimaan 1.6.2023

5.5.2023

Ruokavirasto suosittelee noudattamaan rokotteen valmisteyhteenvetoa eikä anna enää erillisiä suosituksia rokotusten osalta. Kennelliiton rokotusohjetta on päivitetty ja ne tulee olla voimassa kaikissa Kennelliiton alaisissa tapahtumissa. Rokotteiden voimassaoloaika tulee olla merkitty koiran lemmikkieläinpassiin tai rokotuskorttiin. Myös edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä. Kennelliiton rokotus-määräysten lisäksi ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Ruokaviraston kulloinkin voimassa olevia ohjeita.

Penikkatauti-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus eli ns. kolmoisrokotus

Rokotteet ovat voimassa valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Raivotauti- eli rabiesrokotus

Huomioi rokotteen varoaika ennen rokotteen voimassaoloa (vaihtelee valmisteen mukaan). Rokotteet ovat voimassa valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Jos koiran rokotukset ovat päässeet vanhentumaan, tulee ne uusia vähintään valmisteyhteenvedon mukaisen varoajan mukaisesti ennen tapahtumaa (yleensä 21–30 vrk). Tällöin koira saa osallistua tapahtumiin vasta varoajan päättymisestä seuraavana päivänä. 

Näyttelyissä ja muissa koiratapahtumissa kennelyskä leviää tehokkaasti, joten koirille suositellaan lisäksi voimassa olevaa kennelyskärokotetta.

Tiesithän, että Kennelliiton jäsenenä voit saada koirasi rokotustiedot näkyviin Omakoira-mobiilisovelluksessa, jolloin ne toimivat Suomessa niin näyttelyissä kuin kokeissa virallisena rokotustodistuksena.

Huomioithan, että koira ei saa olla läsnä missään tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton, mikäli se on aiemmin sairastunut penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen taikka kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Myös loistartunnat on hoidettava asianmukaisesti ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Lisätiedot: www.kennelliitto.fi