Näytteilleasettajakirje 2023

Tervetuloa Suursnautsereiden Erikoisnäyttelyyn 17.6.2023.

 Arvostelu alkaa klo 10.00.

Puiston osoite on Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo.

 

Näyttely järjestetään yhteistyössä Suomen Kääpiösnautseriyhdistys Ry:n kanssa. Suursnautserien kehä alkaa klo 10.00, joten olethan ajoissa paikalla noin tuntia ennen arvostelun alkamista.
Suursnautsereista arvostellaan ensin P&S (2), M&H (1) ja sen jälkeen mustat urokset (11) ja LOUNASTAUKO, jonka jälkeen arvostellaan mustat nartut (12) ja BIS-kehä.


Katsojia ja tapahtuman seuraajia saa tulla paikalle, jos mukana on tursistikoira, niin sillä tulee olla mukana rokotustodistus ja rokotuksen voimassa. Sisäänpääsymaksua ei ole, eikä parkkimaksua. Tulethan näyttelyyn vain terveenä.

Muista ottaa mukaan koiran rekisteritodistus, rokotustodistus sekä näyttelynumero. Numerolapun kiinnittämistä varten kannattaa varata klipsi, hakaneula, numerotasku tms. Muista myös näyttelyremmi, makuualusta ja vesikuppi.
Arvostelun jälkeen saavat poistua muut paitsi rotunsa parhaat ROP, ROP-pennut, ROP-juniorit, ROP-veteraanit, ROP-käyttökoirat sekä rotunsa parhaisiin kasvattaja- ja jälkeläisluokkiin kuuluvat koirat.

Näyttelypaikka, kehät ja parkkeeraus
Näyttelypaikka on Marketanpuisto, Espoossa. Osoite on Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo.
Pyydämme noudattamaan pysäköinnin ohjeistusta paikan päällä. Parkitseminen on ehdottomasti kielletty puutarha myymälän parkkipaille (kartassa merkattu Myymälän P-paikat) sekä jalkakäytäville tai muille nurmialueille!!

Kehät ovat isolla nurmialueella (kartassa merkattu iso nurmi 5 000m2). Lähinnä kahvilaa ovat kääpiösnautserit ja puutarha myymälän puolella suursnautserit.

TÄRKEÄÄ! Nurmen reunalla kulkee upotettuna robottiruohonleikkurin sähköpiuha, joten telttojen ja kiinnitysten pitää olla n. 1 metrin päässä nurmialueen reunasta sisäpuolelle!!
Vesipiste löytyy kahvilan ulko-oven vierestä seinästä. Roskat tulee laittaa niihin varattuihin jätesäkkeihin.
Alueella noudatetaan viranomaisten sekä SKL:n ohjeita yleisötapahtumien ja koiranäyttelyiden järjestämisen osalta.

Rokotusten tarkistus
Näyttelyalueella ei ole erillistä rokotusten tarkistuspistettä, vaan koirien rokotustodistukset tarkistetaan pistokokein näyttelyalueella. Varaudu siis esittämään rokotustodistukset niitä pyydettäessä. Näyttelymaksua ei palauteta, jos koiran osallistuminen estyy vanhentuneiden tai puutteellisten rokotusten vuoksi.

Toimisto ja palkinnot ja arvostelut
Näyttelyssä on käytössä sähköiset arvostelut, joten kehästä ei jaeta paperista arvostelulomaketta. Ne ovat luettavissa Showlinkin tulospalvelusta sekä Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä koirasi tiedoista ja tulevat sähköisesti koiran ilmoittajan sähköpostiin.

Paras uros ja narttu kehien palkintoesineet ovat haettavissa näyttelyalueella kehän laidalla olevasta toimistoteltasta. ROP/VSP ja BIS- kehän koirat saavat palkinnot kehässä. Jokainen osallistuja saa pienen kassin, jossa mm. kerhomme muki. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

Näyttelyssämme on käytössä näyttelyluettelon ja näyttelyn tulospalvelun tuottava mobiilisovellus. Sovellus on ladattavissa AppStore- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi nimellä Showlink. Sähköisen näyttelyluettelon hinta sovelluksessa ostettuna on 3,49 € ja sen voi ostaa sovelluksen kautta ennen näyttelyä.

Tuomaritelttaan on pääsy ainoastaan tuomarilla ja kehätoimitsijoilla ja tarpeellisella näyttelyn henkilökunnalla.

Tiedustelut:
Näyttelypäivänä Marjaana Elovirta 0445689327 tai Tiia Tuhkanen 0505602513. Ennen näyttelyä sssknayttely@gmail.com tai puhelimitse 0445689327.

Muuta tiedotettavaa:
· Tupakointi on sallittu vain sille merkatulla paikalla.
· Saavu ajoissa paikalle ja varaa riittävästi aikaa saapumiseen ja parkkeeraukseen
· ÄLÄ JÄTÄ KOIRIA AUTOON AURINKOISELLA SÄÄLLÄ! Autossa lämpötila voi pilviselläkin säällä nousta nopeasti koiralle hengenvaarallisiin lukemiin
· Huolehdithan myös alueen siisteydestä ja korjaat karvat, roskat ja muut jätökset pois, sekä toimitat ne välittömästi niille varattuihin jätesäkkeihin.
· Alueella on kahvila, joka palvelee näyttelypäivänä 9-16.00.

Näyttelyssä jaettavat kiertopalkinnot:
SSSK ry:n näyttelykiertopalkinnot jaetaan vain koirille, joiden omistajat asuvat pysyvästi Suomessa. Palkinnoissa on ehtona, että koiran on oltava rekisteröity Suomeen ja sen omistajan tulee olla SSSK ry:n jäsen ja asua pysyvästi Suomessa.ROP ja VSP -kiertopalkinnot, mustille, m&h ja p&s -värisille erikseen.

  • Diudin vati: Palkinto jaetaan parhaalle suomalaisomistuksessa olevalle erikoisnäyttelyssä SA:lla palkitulle p&s junioriluokan koiralle. Mikäli parasta p&s junioriluokan koiraa ei ole, palkinto jaetaan samoin kriteerein parhaalle m&h junioriluokan koiralle.

  • Beries Freckin muistolle: Parhaalle mustalle suomalaisomistuksessa olevalle SA:lla palkitulle nartulle, jolla on Suomessa saatu tulos pk-kokeesta.

  • Ukon vati: Parhaalle mustalle suomalaisomistuksessa olevalle SA:lla palkitulle junioriluokan koiralle.

 

SSSK Ry:n jäsenkasvattajan etuus: mahdollisuus saada 10 €:n hyvitys jokaista viittä erikoisnäyttelyyn ilmoitettua kasvattia kohden. Anomukset voi laittaa näyttelyn jälkeen sssknayttely@gmail.com viimeistään 30.6.2023.

 

Näyttelytoimikunta toivottaa mukavaa ja antoisaa näyttelypäivää!

 

NÄYTTELYNTOIMIKUNTA
Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Marjaana Elovirta
Sihteeri Anu Ahlroos-Levänen
Tuomarisihteeri Leena Urkola
Jäsen Marko Pesonen, kehä

 

Rokotusmääräykset:
Noudatamme näyttelyssämme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkistetaan pistokokein. Mikäli koira hylätään puuttuvien rokotusten vuoksi, ilmoittautumismaksua ei suoriteta takaisin. Koiralla tulee olla rokotustodistus, johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Koiran rokotustodistuksen tai -passin lisäksi myös Kennelliiton Omakoiramobiilisovellus toimii virallisena rokotustodistuksena kotimaisissa koiranäyttelyissä ja -kokeissa.
 
Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:
Penikkatauti-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus.
Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia, parvovirusripulia ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan vähintään kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.
Raivotautirokotus (rabies): Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut rokotukset ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa (kolmen viikon varoaika). Koira saa osallistua seuraavana päivänä varoajan päättymisen jälkeen eli 22. päivä rokotuksesta.

Koirien tartuntatauteihin liittyviä määräyksiä: Jos koira sairastuu penikkatautiin, parvovirusripuliin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. hengitystie- tai mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.
1.1.2001 jälkeen syntyneet typistetyt koirat eivät saa osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin.

Antidopingvalvonta:
Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidopingsäännöt ja dopingvalvonta koskevat kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaisinta tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Tunnistusmerkintä:
Tunnistusmerkintä on pakollinen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa. Tapahtuman järjestäjä tarkastaa tunnistusmerkinnän pistokokein. Mikäli koiralla on siru, jota yleisimmät lukulaitteet eivät tunnista, on koiran omistajalla oltava mukanaan lukulaite, joka kyseisen sirun pystyy lukemaan. Jos tarkastuksessa löytyy koira, jota ei ole tunnistusmerkitty, tulee järjestäjän sulkea kyseinen koira pois tästä tapahtumasta. Epäselvä tatuointi tai toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen tapahtumaan.


Näyttelytoimikunta toivottaa mukavaa ja antoisaa näyttelypäivää!

 

NÄYTTELYNTOIMIKUNTA

Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Marjaana Elovirta
Sihteeri Anu Ahlroos-Levänen
Tuomarisihteeri Leena Urkola
Jäsen Marko Pesonen, kehä