Tuomarin esittely

Käännös on vapaasti suomennettu alkuperäisestä englanninkielisestä tekstistä.
 

Private life:
Clemente Grosso was born in Torino, Italy, on April 22, 1968. He is currently living in Moncalieri, where he has been a member of the City Council from 2010 to 2015. He works as a Penal Lawyer in his own office in Torino.

Dog life:
He is breeding Riesenschnauzers and is member of the German PSK and the Club Italiano Schnauzer & Pinscher since 1990. He competed as a handler at the Working World Championship for Riesenschnauzer (ISPU).
He is an Obedience and IGP judge as well as a conformation judge for Schnauzer, Pinscher, Rottweiler, Dobermann, Cane Corso and German Shepard.
Interested in Applied Ethology, taking part in seminars and research carried out by Universities in Torino, Milano and Perugia. In 2008 he worked with the National Veterinary Bioethics committee.
Since 2002 he has been representing Italy within the FCI Working Dogs commission. He has also been President of the Regional ENCI in Piemonte and President of the Turin Kennel Club since 2007. Already a member of the ENCI board and the executive commitee, he has been Vice President of ENCI since October 2, 2014. Actually, representing ENCI towards the FCI.

Judge activity:
In 2004 and 2008 judged at the FCI Obedience WM. In 2013 judged at the FMBB Obedience WM, ATIBOX IPO WM, ISPU Schnauzer IPO WM, Japanese IPO Championship, twice American IPO Schnauzer Championship. In 2010 and 2014 judged the American IPO AWDF Championship. In 2015 judged the IPO FCI WM. In 2018 the WUSV IGP WM.
 

Vapaasti suomennettuna tekstistä ”CV Clemente Grosso”:

Yksityiselämä:
Clemente Grosso syntyi Torinossa, Italiassa, 22. huhtikuuta vuonna 1968. Hän asuu tällä hetkellä Moncalierissa, missä hän on ollut kaupunginvaltuuston jäsen 2010-2015. Hän työskentelee toimistossaan Torinossa rikoslakimiehenä.

Elämää koirien kanssa:
Clemente Grosso kasvattaa suursnautsereita. Hän on kuulunut Saksan (PSK) ja Italian Pinseri ja Snautseri klubiin jo vuodesta 1990. Hän on kilpaillut ohjaajana suursnautsereiden maailmanmestaruuskilpailussa (ISPU).
Hän on Tottelevaisuus (Toko) - ja suojelutuomari (IGP) sekä palkintotuomari snautsereille, pinsereille, rottweilereille, dobermanneille, Cani Corsoille ja saksanpaimenkoirille.
Hän on kiinnostunut eläinten käyttäytymistieteestä (Applied Ethology) ja osallistuukin seminaareihin ja tutkimustyöhön Torinon, Milanon ja Perugian yliopistoissa.
Vuonna 2008 hän teki yhteistyötä Italian eläinlääkintäbioetiikkakomitean kanssa. Komitean tehtävänä on antaa mielipiteitä ja valmistella säädöksiä eläinlääketieteellisessä tutkimuksessa syntyvien eettisten ja oikeudellisten ongelmien ratkaisemiseksi.
Vuodesta 2002 lähtien hän on edustanut kansainvälisessä koiranjalostusliitossa, Fédération Cynologique Internationalen (FCI), Italian palveluskoiria. Vuodesta 2007 lähtien hän ollut Piemonten kennelpiirin puheenjohtaja ja Torinon kennelklubin presidentti.
Hän on Italian kennelliiton hallituksen ja johtoryhmän jäsen, ja hän on toiminut liitossa myös varapuheenjohtajana 2.10.2014 lukien. Hän edustaa Italian kennelliittoa (ENCI) kansainvälisessä koiranjalostusliitossa FCI:ssa.
 

Toiminta tuomarina:
Hän on arvostellut vuosina 2004 ja 2008 kansainvälisessä Tottelevaisuuden maailmanmestaruuskilpailussa (FCI Obedience WM). Arvostellut vuonna 2013 kansainvälisessä Belgianpaimenkoirien Tottelevaisuuskilpailussa (FMBB Obedience WM), Boxereiden maailmanmestaruuskilpailuissa suojelussa (ATIBOX IPO WM), Suursnautsereiden maailmanmestaruuskilpailuissa suojelussa (ISPU Schnauzer IPO WM), Japanin Suojelumestaruuksissa (IPO), kahdesti USA:n Snautsereiden suojelumestaruuksissa (IPO). Vuosina 2010 ja 2014 arvostellut USA:n palveluskoirien kattojärjestön (IPO AWDF) suojelunmestaruuksissa.

Vuonna 2015 tuomarina kaikkien rotujen suojelun maailmanmestaruuskilpailuissa (IPO FCI WM) ja vuonna 2018 Saksanpaimenkoirien suojelun maailmanmestaruuskilpailuissa (WUSV IGP WM).