Leiri 2023

RIISENILEIRI 2023 KOKEMÄEN PITKÄJÄRVELLÄ ON PERUTTU

 

Pitkäjärven leirikeskuksessa olisi ollut yhtä aikaa riisenileirin kanssa yli 300 alakouluikäisen lapsen liikuntaleiri. Vaihtoehtoisia leiripaikkoja ei enää löytynyt.

 

24.1.2023 viikolla ilmeni leiritoimikunnalle järkyttävänä yllätyksenä, että Pitkäjärven leirikeskuksessa tulisi olemaan koko riisenileirin ajan yhtä aikaa yli 300 lapsen (7-12 vuotiaita) urheiluleiri. Tieto tästä tavoitti leiritoimikunnan vasta, kun olimme tekemässä stadionkenttävarausta kunnalta. Leiripaikan varauksen yhteydessä käydyissä neuvotteluissa asiaa ei meille kerrottu.

Käytännössä koko leirialue mukaan lukien kaikki uimapaikat, järven koko leirin puoleinen pääty, grillikatos sekä lähimetsät ja urheilukentät tulisivat olemaan aivan täynnä lapsia. Lasten vuoksi kunnalta on tullut selkeä toive leirialueen hiljaisuudesta klo 22 alkaen. Lasten ja koirien kohtaamiset uimatilanteissa sekä lähialueen metsissä olisivat vääjäämättömiä. Kymmenet autossa mahdollisesti helteelläkin (toki asiallisesti varjossa tai hopeapeitteiden alla) oleskelevat koirat saattavat nykyisessä eläintenpitoympäristössä ja some-maailmassa aiheuttaa huomattavan hankalia tilanteita. Riisenileiriläisten viihtymisen, juhlan, toto-juoksun, iltaohjelmien sekä vapaan seurustelun ja etenkin koirien vapaa-ajan huoltamisen näkökulmasta tilanne on kestämätön.

Leiritoimikunta on kartoittanut kaikki vaihtoehtoiset mahdollisuuden leirin pitämiseksi jossain muussa leirikeskuksessa. Tässä tilanteessa ne ovat kuitenkin kaikki jo varattuja.

Edellä kirjattujen seikkojen perusteella leiritoimikunta ei omaksi suureksi pettymyksekseen nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin perua leirin. Olemme erittäin pahoillamme asiasta ja tiedostamme monen meidän itsemme lisäksi odottaneen leiriä suurella innolla.

2023 Leiritoimikunta

- Erhiö Ilona, pj

- Roth Pauliina, rahastonhoitaja

- Kankkonen Tommy, leiri-isäntä

- Parpala Hannele, leiriemäntä

- Vuohelainen Heidi

- Salkoharju Terhi

- Porkka Pia

- Sandström Katarina

- Kerttula Virve

yhteydenotot: riisenileiri@gmail.com