31.8.-1.9.2024 PK-mestikset

PK-mestikset 2024 - Tuula Roimelan muistokilpailu

Aika: 31.8.-1.9.2024

Paikka: Uurainen, Kyynämöisten kenttä

Järjestäjä: Suomen Suursnautserikerho ry 

Lajit: PAEK, PAHA, PAJÄ, FCI-PASU

  • kaikki luokat
  • A- ja B-tottelevaisuus
  • PAJÄ3 - tottelevaisuuden perusteella 10 parasta maastoon

Ylituomari: Jani Heinilä (+ PAJÄ)

PAHA-ja PAEK–tuomari: Markku Korhonen

FCI-PASU-tuomari: Johanna Nivala

Kilpailuavustaja: Esa Tapio

Koetoimitsija: Tina-Marina Bäckman

Osallistumismaksu: 60 €

Pankkiyhteys: FI30 8000 1170 0427 42, viite: 20488

Ilmoittautuminen: Sähköpostitse maksukuitin kopion kera osoitteeseen habanapa@gmail.com, josta saat Virkun salasanan. Muista käyttää viitenumeroa! Ilmoittautuminen Virkussa päättyy 5.8. klo 23.00. 

Tiedustelut: Tina-Marina Bäckman, habanapa@gmail.com

Uuraisilla on hyvät maastot ja kenttä on yksi Suomen kauneimmista. Lähiseuduilta löytyy rautaista osaamista kaikenkokoisten tapahtumien järjestämisestä ”kyläkokeista” SM-kisoihin ja kaikkea siltä väliltä. Tällä kertaa kokeiden järjestämisestä vastaa riisenikerho itse, toki paikallisia osaajia on kerhon omien talkoolaisten apuna.

Lähtisitkö Sinä kerhon talkoolaiseksi? Facebook-ryhmässä on helppo käydä nostamassa käsi ylös. Kaikki apu on tarpeen. Jokaiseen hommaan saat neuvot ja ohjeet. Apua tarvitaan mm. henkilöryhmään kentälle.

Majoitusta varten on varattu Oikarin tila (pe 30.8. alkaen), hinta noin 40 e/vrk. Siitä lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Mestiksiin osallistuja voi valita itselleen ja koiralleen sopivimman tottelevaisuusvaihtoehdon. Kansallisissa palveluskoiralajeissa (haku, jälki, etsintäkoe, viesti) on otettu tänä vuonna käyttöön FCI:n IBGH-tottelevaisuus eli ns. B-tottelevaisuusvaihtoehto A-tottelevaisuuden rinnalle. Eri lajien maasto-osuuksien suoritusohjeisiin tottelevaisuusvalinta ei vaikuta. Rinnakkaiset tottelevaisuuskokeet antavat mahdollisuuksia muunnella ja pidentää koiran koeuraa. Koira voi esimerkiksi aloittaa kevyemmällä B-kokeella, jatkaa kokemuksen karttuessa A-kokeeseen ja iäkkäänä osallistua jälleen B-kokeeseen, joka ei ole fyysisesti yhtä rankka kuin A. Kokeessa valittu tottelevaisuustyyppi (A tai B) näkyy Koiranetin sarakkeessa Lisämerkinnät yhdessä mahdollisen koulutustunnuksen kanssa. Huomaa, että kerhon hallituksen päätöksellä kolmosluokassa jaossa olevat mestari-tittelit voi saada vain A-tottelevaisuuden suorittanut.

Tule ihmeessä mukaan joko koiran kanssa tai ilman syksyn parhaaseen Riiseni-tapahtumaan, joka on muutakin kuin pelkkää kisaamista. Mestiksissä on aina ollut hyvä ja kannustava tunnelma. Koejärjestelyt toimivat ja tämä on Se paikka, mistä on helppo aloittaa oman koiran koeura mukavien tuomareiden ja samanhenkisten ihmisten kanssa.

Mestaruuteen sekä jaettaviin kiertopalkintoihin vaaditaan A-tottelevaisuus sekä SSSK ry:n jäsenyys. Joukkuekilpailussa vähintään yhden joukkueen jäsenen tulee olla A-tottelevaisuudella kisaava.